La situació actual de crisi que viu Europa s’està traduint en una falta de materials de construcció. És per això que les obres de la carretera TV-7002, que connecten Vimbodí i Poblet, s’han vist endarrerides i s’espera que no estiguin acabades fins a inicis de maig a causa de la falta de subministrament d’aglomerat asfàltic.

En un principi, a mitjans d’abril recuperar la circulació a la zona, ja que actualment s’obliga els conductors a desviar el pas per Milmanda o Riudabella (TV-7003 i T-700). Finalment, aquesta reobertura s’haurà d’allargar en el temps a causa de la falta de materials i dels costos elevats del gas, necessari per asfaltar la carretera, última part del projecte.

ÀUDIO: L’alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, destaca la situació de crisi actual

Uns treballs de tres mesos i 2 milions d’euros

Amb un pressupost 1,9 milions d’euros per millorar més de 3 quilòmetres de via, la Diputació de Tarragona preveu crear un itinerari segur per ciclistes i vianants, donant continuïtat al carril bici executat en la primera fase del projecte. En total la calçada superarà els 6 metres de llargada, s’arreglaran els revolts, es renovarà la senyalització i s’arranjaran el drenatge i els ponts.

Totes les actuacions tenen una durada prevista de tres mesos que es traduiran en una via de majors dimensions i amb un recorregut segur per vianants i ciclistes. Entre els punts destacats de l’actuació es troba la creació d’un mirador panoràmic al costat dret de la via per poder gaudir de les vistes del Monestir de Poblet de forma segura.