Les gravacions per dur a la gran pantalla la novel·la “Un cel de Plom” de la montblanquina Carme Martí i dedicada a la vida de Neus Català es van iniciar fa unes setmanes a Terol i ara continuen a Torrebonica, entre Sabadell i Terrassa, transformant l’espai en un camp de concentració.

Miquel Romans s’estrena com a director de llargmetratges de ficció amb aquesta coproducció de TV3 basada en la vida de l’activista de la resistència francesa Neus Català, que l’any 1945 va tornar a casa després de ser presonera de l’exèrcit alemany. Mentre torna a la seva vida recorda com, juntament amb altres dones, va sabotejar la fàbrica de producció de bales on els nazis les feien treballar.

El film és una adaptació d’una part del llibre de la montblanquina Carme Martí. Entre els noms destacats dels actors protagonistes s’hi trobem Nausicaa Bonín, Raquel Lascar, Roger Batalla, Iria del Rio, Natàlia Barrientos, Paula Vélez i Laura Conejero entre d’altres.