L’Espluga de Francolí celebrarà una segona edició dels Espais Vius d’Art recuperant els locals en desús del centre històric. En aquesta segona edició la dansa serà la protagonista amb una trentena de creacions artístiques nacionals i internacional que es podran veure en format audiovisual en diversos locals durant tot el cap de setmana del 6, 7 i 8 de maig.

ÀUDIO: El regidor de Cultura de l’Espluga de Francolí, destaca la importància de recuperar els espais en desús

Aquesta iniciativa va néixer l’any passat després de contrastar el gran nombre de locals en desús que hi ha al municipi. Els locals es van obrir per donar acollida a artesans locals que exposaven les seves obres. En aquesta segona edició, serà la dansa la protagonista, visualitzant diversos videodanses en els locals en desús.

A més, l’Escola de Dansa de l’Espluga hi participarà activament amb diverses performances al carrer i la mostra el divendres 6 al Teatre del Casal de les diverses peces que els alumnes han presentat en concursos d’àmbit nacional.

ÀUDIO: La directora de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga, Jèssica Estadella, parla de les diverses accions que realitzarà l’escola

Presentació dels Espais Vius d’Art 2022 (Imatge: Laia Molné)

La cultura i la dansa, protagonistes de l’EVART 2022

Durant aquests dies el Teatre del Casal acollirà tres propostes vinculades amb el món de la dansa. També ho farà el Museu de la Vida Rural, entre les diverses activitats programades destaca l’actuació de dansa contemporània en directe de Jordi Vidal.

ÀUDIO: El responsable de programació cultural del Museu de la Vida Rural, Albert Carreras, destaca l’actuació de Jordi Vidal

Durant el cap de setmana la Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga també hi participarà estrenant la seva campanya de primavera i guarnint els locals amb temàtiques relacionades amb el món de la dansa.

ÀUDIO: El president de la Unió de Botiguers i Empreses de l’Espluga, Àlex Foix, posa èmfasis en la participació de la Unió de Botiguers

Com a part d’aquesta segona edició també s’ha presentat un nou cartell creat per dos conquencs que formen l’estudi Diatrenta. Aquesta nova proposta gràfica està basada en el món del moviment i la dansa amb cromatismes de primavera.

ÀUDIO: Els membres de l’estudi Diatrenta, Laura Magrinyà i Benjamí Heras, expliquen el significat del nou cartell