L’increment de males praxis d’una part de la ciutadania en referència a les deposicions de gossos a la via pública ha dut a l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí a impulsar una campanya per conscienciar als propietaris de la importància de recollir els excrements, dur els animals lligats al carrer i no posar menjar per animals a la via pública.

ÀUDIO: La regidora de Ciutadania de l’Espluga de Francolí, Aida Morgades, explica per què aquesta campanya

Amb aquestes temàtiques s’ha iniciat una campanya que durarà fins a l’estiu i que serà part d’un projecte més extensiu, amb el qual, més endavant, es conscienciarà a la població sobre altres temes que presenten mancances, com el soroll desproporcionat de nit en l’època estiuenca o la importància de fer un ús adequat del servei Porta a Porta.

La primera part d’aquesta campanya, dedicada als animals, ve acompanyada d’un seguit de cartells amb lemes com “No pateixis, no fa res”, “Xafar merda no porta sort” o “Al carrer, no!”. També s’ha realitzat un vídeo on quatre persones de la població expliquen les seves experiències amb els seus animals de companyia, uns vinils que aniran enganxats a la via pública. A més, es repartirà entre els propietaris unes cantimplores per netejar les miccions dels animals i s’augmentarà la col·locació de papereres en diversos punts del municipi, per tal de dipositar els excrements de gossos.

Veïns autoritzats amb carnet per donar menjar als animals

La regidoria de Medi Ambient i l’associació Petjades treballen conjuntament per regularitzar l’alimentació dels animals al carrer. D’aquesta manera es vol habilitar a certs veïns amb un carnet especialitzat per poder alimentar gats i gossos del carrer en hores concretes del dia.

ÀUDIO: Aida Morgades destaca les accions preses des de Medi Ambient conjuntament amb l’Associació Petjades