Les xifres de l’atur d’aquest mes de març de 2022 marquen un repunt d’afiliats a la seguretat social en comparació al mes anterior, amb 39 persones més amb feina. Però la data no només marca una millora de les xifres en els últims mesos sinó també en els últims dos anys.

La pandèmia de la Covid-19 va iniciar-se el març del 2020, quan ja es va començar a notar la crisi amb 886 aturats a la comarca. Ara, dos anys després, la xifra és de 794 aturats, 92 menys que fa dos anys i amb una xifra molt similar al mes de març del 2019, on hi havia 772 dues persones sense feina a la comarca.

Comparant la xifra amb el 2021, en plena crisi per la Covid-19, la situació ha canviat substancialment amb 244 aturats menys. En general, unes xifres positives que s’han repartit al llarg de les comarques de Tarragona on s’han recuperat 5.000 llocs de treball des de l’inici de la pandèmia. Una xifra que des d’UGT Tarragona veuen com un senyal de recuperació.

ÀUDIO: El secretari general de l’UGT a Tarragona, Joan Llort, destaca un augment de la contractació indefinida

Per municipis, la davallada més notòria ha estat a Montblanc, on una vintena de persones menys estan a l’atur, seguit de Santa Coloma de Queralt i Sarral, amb 6 persones menys a l’atur en cada cas. A l’altra banda de la balança es troba l’Espluga de Francolí amb 5 aturats més i Barberà de la Conca, amb 4.