La piscina municipal estarà llesta de cara l’estiu. Així es va confirmar aquest dijous al Ple Municipal, on es va informar que s’està a punt de signar el contracte amb l’empresa executora i s’espera que les obres començin després de Setmana Santa amb una durada de 6 o 7 setmanes.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, explica que l’obra estarà acabada abans de l’estiu

Amb aquest projecte es pretén resoldre el problema d’impermeabilització a causa del deteriorament i adequar la instal·lació a la normativa tècnica vigent. El material necessari ja ha estat demanat i el cost de les obres és de 269.990,86 euros (IVA inclòs).

Les obres del ramal del CAT s’endarrereixen per l’augment del preu del material (Imatge: Cedida)

Endarreriments en alguns projectes a causa de l’augment del preu del material

En canvi, altres projectes programats a curt termini s’han vist endarrerits a causa de la pujada de preus del material de construcció, una conseqüència derivada de la guerra entre Rússia i Ucraïna. És el cas de l’obra CAT, la licitació de la qual ha quedat deserta, ja que els projecte de totes les empreses es trobava per sobre del pressupost pactat.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal destaca l’augment dels preus

El consistori tornarà a treure l’obra a licitació a finals d’abril amb una actualització dels preus adequant-se a la situació actual, fet que es veurà traduït en un augment del cost de l’obra.

L’obra de l’Espluga Park també s’ha vist afectada per aquest augment de preus, motiu pel qual s’haurà de modificar el projecte de les escales d’accés que s’havia presentat. Actualment, aquesta actualització ja es troba en fase d’aprovació després de la remodelació realitzada pel Consell Comarcal.