Una de les últimes obres de recuperació de la zona afectada per la Riuada de 2019 s’ha iniciat aquesta setmana, es tracta de l’arranjament de l’entorn del Safareig de la Font Baixa una de la zona més visibles de les destrosses.

Per fer-ho serà necessari tallar temporalment l’accés des d’avinguda Catalunya a la Cooperativa pel pas del pont. El tall afectarà a partir del 19 d’abril i fins al 17 de maig la circulació rodada i la circulació de la vorera est. La vorera oest no queda afectada pel tall.

Obres de restitució de la zona del Safareig (Imatge: Laia Molné)

S’espera que aquests treballs tinguin una durada de dos mesos i es preveu recuperar les escales que baixaven des del pont fins al camí del Safareig i refer el camí pavimentat amb un acabat més definitiu.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, detalla les obres del projecte

Aquestes són unes obres per recuperar la part més bàsica afectada, no es contempla tornar a construir el Safareig, ja que estava situat en una zona inundable. El pressupost d’aquests treballs és de 94.748,12 euros subvencionats amb els ajuts provinents del govern espanyols i la Generalitat.