La xef Maria Nicolau farà parada al Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla el pròxim dimecres 6 d’abril per presentar el seu llibre “Cuina! O barbàrie” de l’editorial Ara Llibres, i publicat fa un parell de setmanes. Serà a partir de les 2/ de 6 de la tarda i l’acompanyarà la periodista montblanquina Eva Pomares. L’acte forma part del programa d’activitats paral·leles a l’exposició “Generació [Re]”

Maria Nicolau regenta el restaurant El Ferrer de Tall, a Vilanova de Sau, un micropoble de la comarca d’Osona. El llibre és un clam a recuperar una de les necessitats bàsiques de la vida: alimentar-nos, i ho fa reivindicant el producte de proximitat i les receptes tradicionals. Nicolau presenta un llibre que no és de receptes – tot i que n’hi ha –, l’activista culinària es fixa en la història i la ciència, la natura i la tecnologia, els episodis col·lectius i la vivència íntima per explicar la cuina. 

L’autora de “Cuina! O barbàrie” ha treballat en nombrosos restaurants a Catalunya, Espanya i França. Després de portar dues cuines de l’avinguda Diagonal de Barcelona, s’instal·la a Vilanova de Sau, on fa cuina catalana. Molt activa a les xarxes socials, reivindica poder menjar per 25 euros en qualsevol cantonada, s’allunya de la cuina més elitista o clama tenir temps per cuinar. A més és autora de l’article Oikos nomos, publicat a l’E-Museu del Museu de la Vida Rural. 

Per participar en la presentació cal fer reserva prèvia en línia o trucant al 977 87 05 76. Les places són limitades.