Respira Montblanc Festival. És el nom del conjunt d’activitats que l’associació Respira Montblanc farà el cap de setmana del 20, 21 i 22 de maig de 2022.

ÀUDIO: La presidenta de l’Associació Respira Montblanc, Ruth Ceperuelo, explica el projecte

S’han programat un total de 35 activitats que tenen l’objectiu de convertir la comarca en un aparador de les propostes a l’aire lliure que allotjaments, restaurants i empreses del sector tenen en oferta. Hi haurà tallers familiars de figures de pessebre, de pintures rupestres o de cuina, així com experències al voltant de l’astronomia, la vinya, el nucli medieval de Montblanc o tastos de vins.

L’acte central es farà el dissabte 21 de 6 a 9 del vespre a Montblanc. Hi haurà una mostra de vins dels cinc cellers integrats al projecte (Carlania Celler, Gerida, Josep Foraster, Mas de la Sabatera i Vins de Pedra), degustacions gastronòmiques amb Fet a la Conca, i la sessió musical “Cara B, gira el món i gira el plat” amb Alexandre Bonanit.

La cloenda del festival també serà amb música, en aquest cas amb tres vermuts musicals simultanis que tindran lloc a l’ermita de Sant Josep, a Barberà de la Conca i a Vilaverd, el diumenge 22 de maig a partir de les 12 del migdia. 

Durant aquell cap de setmana els allotjaments membres de l’associació Respira Montblanc oferiran als seus clients una cistella de productes i vals de descompte.

La major part de les propostes tenen l’aforament limitat, per la qual cosa serà molt important fer la reserva anticipada a través de www.respiramontblanc.cat on també s’hi trobarà el programa definitiu. Tot plegat s’activarà en els propers dies.