El ple de l’Ajuntament de Montblanc d’aquest dimecres 30 de març de 2022 ha aprovat per unanimitat el projecte d’expropiació pel procediment de taxació conjunta dels terrenys per on ha de passar el subministrament d’aigua de l’Espluga a través del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT).

L’equip de govern ha assegurat que només s’han expropiat els terrenys dels quals no s’han trobat propietaris. La resta s’ha fet de mutu acord amb els propietaris afectats. Això permetrà canalitzar l’aigua des de Montblanc fins a l’Espluga de Francolí, una obra que realitza el Consorci d’Aigües de Tarragona.

ÀUDIO: L’alcalde, Josep Andreu, parla de la col·laboració entre Ajuntaments per l’arribada de l’aigua del CAT a l’Espluga

L’arribada de l’aigua del CAT a l’Espluga implica la construcció d’un ramal d’aigua que connectarà des del dipòsit de Montblanc, a la partida de la Canal, fins a arribar al dipòsit d’aigües de l’Espluga de Francolí, passant per les partides de l’Amalguer i la Tossa.