Santa Coloma de Queralt tornarà a celebrar aquest 2022 la Cursa de Muntanya i Caminada Popular que s’organitza històricament pels afores del municipi. Una activitat que es recupera després de dues edicions d’absència a causa de la Covid-19. L’organització té inscripcions obertes fins al proper 21 d’abril i s’espera agrupar unes 600 persones entre caminadors i corredors.

Com és habitual la cursa ofereix un recorregut més curt, de 10 quilòmetres, i un de llarg de 17 quilòmetres, amb trams de muntanya i zones més tècniques Ambdues distàncies es poden fer caminant i únicament es podrà fer en format de cursa la distància de 17 quilòmetres en la qual es cronometrarà el temps dels corredors.

ÀUDIO: L’encarregat de comunicació i xarxes socials de la cursa, Ricard Plaza, explica el recorregut

Edició anterior de la Cursa i Caminada de Santa Coloma (Imatge: Cedida)

En edicions anteriors els corredors d’ambdues categories comptaven amb un xip per comptabilitzar recorregut, quilòmetres i temps i poder fer un rànquing final dels participants, aquest any, però, l’organització ha decidit que únicament els corredors del circuit dels 17 quilòmetres podran adherir-se a aquesta opció. De cara a edicions posteriors s’espera recuperar la comptabilització d’ambdues categories.

ÀUDIO: Ricard Plaza detalla l’ús de xips per comptabilitzar el temps dels corredors

El dia elegit per la cursa és el proper 24 d’abril. A les 9 del matí sortiran corredors i uns minuts més tard ho faran els caminadors. A les 12 es farà l’entrega de premis als participants i se celebrarà el final de la jornada amb música i una trobada popular a la plaça Major de Santa Coloma de Queralt.