Fa unes setmanes es van iniciar a Vilanova de Prades les obres d’arranjament de la plaça del Casal per millorar el paviment, que es trobava aixecat a causa de les arrels dels arbres i unir l’espai amb la zona poliesportiva que està adjacent.

En el transcurs d’aquest projecte, des del consistori, de forma conjunta amb el Consell Comarcal i la Diputació de Tarragona, s’ha retirat la font que es trobava al centre d’aquesta plaça, coneguda com la Font del Casal. A través de les xarxes socials els veïns i veïnes han compartit el seu malestar en veure enderrocat un element de valor històric pel municipi.

Preguntats per l’EFMR, des del consistori expliquen que la retirada de la font estava prevista en aquest projecte, però que després de veure la reacció dels veïns no descarten recuperar la col·locació d’una font de característiques similars però en una zona menys cèntrica de la plaça.

ÀUDIO: L’alcalde de Vilanova de Prades, Artur Miró, valora la recuperació de la font

El projecte que s’està realitzant preveu arranjar tot l’asfalt de la plaça del Casal, enretirar els xiprers que separen el poliesportiu d’aquesta zona i crear un espai més diàfan. Unes obres incloses en el Programa d’Actuació Municipal (PAM) amb un import de 124.000 euros.