L’any 2021 es va tancar a la Conca de Barberà amb una baixada molt significativa dels robatoris amb força. En concret, es va reduir un 55% en comparació amb el 2019, un any on els robatoris van créixer en poblacions com l’Espluga de Francolí, on en només un dia s’havien arribat a detectar 10 robatoris. Les xifres globals del 2021, comparades amb el 2020, són d’un 11% menys de robatoris, en un any bastant calmat a causa de les restriccions de la pandèmia.

ÀUDIO: El Sotsinspector Cap de la Comissaria del Districte de Montblanc, Enrique Rodríguez, destaca la baixada de xifres

El Sotsinspector Cap dels Mossos Montblanc, Enrique Rodríguez, en una entrevista a l’EFMR (Imatge: Laia Molné)

Un dels municipis més afectats per aquests robatoris al 2019 va ser l’Espluga de Francolí. Des de la Comissaria de Mossos de Montblanc destacaven que durant el 2021 únicament s’havien detectat 6 robatoris a la població. Una informació que es va compartir amb la plataforma ciutadana Espluga Segura, nascuda fa tres anys per lluitar contra l’allau de robatoris que vivia el municipi.

Durant el 2021 es van dur a terme dues detencions d’importància per evitar l’augment de robatoris a la zona. A inicis d’any es van detenir tres dones que havien perpetrat diversos robatoris a l’Espluga de Francolí. Mesos més tard es van detenir dos joves veïns de Reus després d’una persecució per les teulades de Montblanc. Dos actes que segons la Comissaria de Montblanc han estat claus per reduir els delictes a la zona.

ÀUDIO: ÀUDIO: El Sotsinspector Cap de la Comissaria del Districte de Montblanc recorda ambdues detencions

Pel que fa a les xifres globals de delictes, el 2021 han crescut un 6% en comparació al 2020, any fortament marcat per la Covid-19, però han baixat un 14% en comparació a l’any 2019. Pel que fa a l’inici del 2022, fins al moment no hi ha hagut incidents destacables.