La meteoròloga Mònica Usart i Rodríguez (Molins de Rei, 1984) farà el pregó de la Setmana Medieval, que se celebrarà a Montblanc entre el 22 d’abril i l’1 de maig, organitzada per l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi. Aquesta 35a edició reprèn la plena normalitat després de la pandèmia, i ja ha posat a la venda al seu web les entrades dels principals espectacles.

El pregó tindrà lloc el 22 d’abril, a les 6 de la tarda. Com és tradicional, serà a la plaça Major de Montblanc i obert al públic. L’acte és també la primera sortida de les comitives de les quatre cases nobles i la família reial escollida enguany, acompanyades pel consistori municipal.

Mònica Usart és llicenciada en Física i màster en Meteorologia. Té una àmplia trajectòria com a meteoròloga i divulgadora científica a diferents mitjans de comunicació, iniciant la seva carrera professional a Televisió de Catalunya i a Betevé. El novembre del 2010 va començar a treballar a RAC1 i RAC105. Des d’aleshores, n’és la responsable de la previsió del temps, així com d’explicar les notícies científiques. També és la conductora del podcast Oxigen de RAC1, en el qual aquesta temporada explica fenòmens extrems, com ara la darrera riuada del riu Francolí.

La pregonera de la Setmana Medieval d’enguany també dona conferències i és autora d’èxit de tres llibres per a tots els públics. «Només seran quatre gotes» va ser el tercer més venut en l’apartat de no-ficció, el Sant Jordi del 2017. També ha publicat «El temps de la maleta» i juntament amb Gemma Puig, ha escrit «Atrapades en el temps». També és autora de tres contes infantils.