El concurs de Rapsodes Font Baixa que celebra el Casal de l’Espluga arribarà a la seva 10a edició aquest proper 4 d’abril i ho farà amb alguns canvis en les seves bases. Com a novetat principal no serà obligat que el poema que trobin de forma lliure els concursants sigui d’un autor conegut sinó que poden elegir qualsevol autor amb un llibre publicat, d’aquesta manera es vol impulsar als joves autors.

ÀUDIO: La secretaria del Casal, Eva Bonet, explica aquest canvi en les bases del concurs

La resta de bases es mantenen, de tal manera que els participants hauran de ser majors de 18 anys i hauran de llegir un poema elegit per l’organització, en aquest cas “Dona callada” de Joan Margarit i un poema lliure que hagi estat publicat. Les inscripcions estan obertes fins aquest dijous 31 de març.

L’acte s’iniciarà el 4 d’abril a les 6 de la tarda, un cop llegits tots els poemes, el jurat deliberarà mentre el grup Mel i Mató amenitzarà l’espera. Finalment, s’entregaran premis per valors de 300 €, 200 € i 100 €, als tres classificats.

Enguany el jurat està format per la professora de Llengua i Literatura Catalana, Elisenda Rosell Andreu, l’historiador espluguí, Josep Maria Vallés, la mestra i pedagoga M. Assumpció Bonet Estradé, la poetessa Judit Queralt Farré i la llicenciada en Filologia Catalana Dolors Sanahuja.

D’aquesta manera el concurs es recupera després de dos anys afectat per la Covid-19, suspenent l’edició del 2020 i amb una edició online aquest passat 2021.