Un dels grups més rellevants de la història recent del pop en català, Mishima, passarà per Santa Coloma de Queralt per presentar el seu novè disc d’estudi “L’aigua clara” i que veurà la llum aquesta primavera. Amb una proposta com aquesta tornarà aquest any la novena edició del Festival MAIG que se celebrarà el 27 i 28 de maig amb una desena d’artistes convidats.

A part de Mishima com a cap de cartell també destaca l’actuació de Ramon Mirabet, qui també estrena disc en una gira molt especial, ja que fa poc l’artista va anunciar que aquest seria el seu últim treball en anglès, almenys per una llarga temporada.

Els lleidatans Renaldo & Clara també faran parada al Festival MAIG dues setmanes abans de la seva actuació al Primavera Sound. Els acompanyaran una de les bandes revelació del panorama indie-punk, els egarencs Anabel Lee. També a base guitarres i melodies ballables hi haurà Guineu, banda liderada per l’Aida Gimenez autora d’un dels millors discs en català de 2021. Urfabrique i Twin completen un cartell de luxe que combina artistes consolidats amb el millor de l’escena emergent.

La música de club també tindrà el seu espai amb la programació de diferents Dj’s i selectors. Nahoomie, una de les figures emergents de l’escena clubbing de Barcelona, encendrà la pista de ball el dissabte 28 de Maig, acompanyada, un any més, el DJ i director del festival, Te Jodes y Bailas DJ, confirmat recentment al Vida Festival. El dia abans, la tribu de Breathdeep, un dels col·lectius amb més presència a la ciutat comtal, també seran els responsables de portar la cultura de club al Festival MAIG. 

Altres apostes del Festival

Com ja va sent habitual en les últimes edicions, el festival aposta per la divulgació i coneixement, amb la conferència a càrrec de Josep Maria Ganyet titulada “Vers, univers i metavers”. Josep Maria Ganyet és un informàtic català, especialitzat en intel·ligència artificial, i que manté diverses col·laboracions amb mitjans de comunicació com RAC1 o TV3, a més de ser professor a la Universitat Pompeu Fabra.