El comerç especialitzat en espècies Corbella, ha estat guardonat per la Generalitat amb la Placa Francesc Macià en reconeixement a les quatre generacions d’aquesta empresa familiar dedicada a la tradició de les espècies, en concret en la categoria de Foment de la creació d’empreses i d’ocupació de qualitat.

Fundada l’any 1924 per Francesc Corbella a Rocafort de Queralt, Espècies Corbella és l’únic testimoni de la que va ser una de les capitals del safrà al país. Francesc Corbella va començar viatjant poble per poble venent safrà, canyella i pebre negre i vermell farà 100 anys. La seva dona venia espècies a la botiga de sota de casa on treballaven dones del poble fent paperines de safrà. En l’actualitat, el negoci el porta la quarta generació de la família Corbella a Rocafort de Queralt. 

ÀUDIO: La quarta generació d’Espècies Corbella, Cristina Corbella, parla de la rebuda d’aquest reconeixement

Entrada d’Espècies Corbella (Imatge: Laia Molné)

Aquest passat dimarts es van lliurar medalles i plaques President Macià en reconeixement a la feina d’una quarantena d’empreses i persones distingides pel seu mèrit i qualitats arreu de Catalunya. Aquest any s’han agrupat les dues convocatòries, 2020 i 2021, atès que per les restriccions sanitàries de l’any 2020 no es va poder dur a terme la cerimònia de lliurament de les plaques i les medalles al mèrit al treball.

Per primera vegada a la història dels premis s’han reconegut més dones que homes. Pel que fa a l’edició de 2020, el Govern ha decidit atorgar una placa, amb caràcter excepcional, a totes les persones treballadores de tots els sectors en reconeixement de la resposta que han donat i continuen donant per fer front a la pandèmia de la Covid-19.