L’Espluga de Francolí acollirà els mesos de març i abril l’exposició “Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà”. Es tracta d’una exposició dedicada al món de les campanes, que mostra els campanars, campaners i tocs de campana de la Conca de Barberà. Està formada per una dotzena de plafons, un vídeo sobre els campaners, una antiga matraca i una petita campana fabricada expressament per a l’exposició, que permetrà a les persones visitants efectuar i reproduir els tocs manuals.

Aquesta exposició serà alhora una nova oportunitat per redescobrir el campanar de l’església vella, restaurat a mitjans dels anys 90, i al qual es podrà tornar a pujar coincidint amb la celebració dels 25 anys de la restitució de les campanes, els 725 anys del temple gòtic i amb l’objectiu de recuperar aviat el toc manual de les campanes, fet pel qual la Parròquia recollirà fons. L’exposició en si estarà emplaçada a la nau de l’església vella del dia 25 de març al 17 d’abril de 2022.

Exposició “Tocant el cel amb una corda. Les campanes de la Conca de Barberà” (Imatge: Cedida)

Al llarg d’aquest període l’exposició, el campanar i l’església es podran visitar els dissabtes d’11 a 1 del migdia i de 4 a 7 de la tarda i els diumenges d’11 a 1 del migdia. També els dies centrals de la Setmana Santa (dijous i divendres Sant) i en un programa de visites guiades que s’obriran a escoles i entitats. 

La inauguració tindrà lloc aquest divendres dia 25 de març a les 5 de la tarda, amb una visita guiada a l’exposició i pujada al campanar inclosa. És una iniciativa impulsada pel Consell Comarcal de la Conca de Barberà i el Museu Comarcal de la Conca de Barberà i que rep el suport de l’Ajuntament de l’Espluga de Francolí i la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel de l’Espluga de Francolí.

Inauguració de l’exposició a l’Espluga de Francolí