Les obres de l’A-27 han provocat, segons els veïns de Lilla, importants esquerdes a les cases d’aquesta pedania de Montblanc. La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, va anunciar aquest dimarts a la sessió de control del Senat que el Col·legi d’Arquitectes de Tarragona les avaluarà per decidir qui les paga.

La ministra va assegurar que, entre aquesta setmana i la vinent, els arquitectes designats faran les inspeccions per determinar les indemnitzacions que han de rebre els ciutadans de la pedania de Lilla. Aquesta és, precisament, la solució que demanaven els veïns.

ÀUDIO: La ministra de Transports i Mobilitat, Raquel Sánchez, sobre les esquerdes de Lilla

El senador d’Esquerra, Josep Rufà, va reclamar solucions per als veïns afectats per les esquerdes i els va demanar que el govern acceleri la resolució del problema.

ÀUDIO: Josep Rufà, senador d’Esquerra Republicana, en la seva interpel·lació a la Ministra

Junts per Catalunya també ha exigit solucions immediates al problema de les esquerdes a Lilla. La senadora per Tarragona, Assumpció Castellví, ha presentat una bateria de preguntes sobre aquest tema a la comissió de transports i Mobilitat del Senat.

D’altra banda, fonts del govern municipal de Montblanc asseguren que s’està treballant per tal que la Ministra Raquel Sánchez visiti les obres de l’A-27 i es reuneixi amb els veïns. Tot plegat ha estat dies després de la manifestació que els veïns de Lilla van fer per reclamar solucions a les esquerdes.