Més de dos anys després, l’Ajuntament de Montblanc ha pogut començar les obres per refer els danys que va provocar l’aiguat al Francolí. La que ha començat aquesta setmana és la primera de nou obres que aniran engegant de manera progressiva en els propers mesos. Les més grans es preveu que comencin al maig. 

En aquesta primera intervenció, s’actuarà en els dos carrers que donen accés al Pont Vell i també a la rotonda del convent de la Mercè.  L’alcalde, Josep Andreu, ha destacat que “vam voler començar per aquesta obra, perquè és la més visible. És l’espai que fa més de dos anys que està en un estat lamentable i vam creure que seria oportú començar per aquí”.

La del Pont Vell i el seu entorn arrencarà més endavant i serà l’obra més destacada. I s’haurà d’aprovar per plenari, ja que el seu cost suposa un 10% del pressupost municipal. L’Ajuntament confia que a finals d’any estiguin totes les obres fetes. Aquesta primera obra està prevista que s’executi en 3 o 4 mesos.  

Els ajuts econòmics per la riuada, que ha atorgat l’Estat i la Generalitat, van arribar, en la seva totalitat, a principis d’any. Són més de 3 milions d’euros que serviran per fer aquestes obres, i altres com la passera del Molí del Pas o el Pont de Bolovi.