La festa dels Quintos de Sarral s’ha tornat a recuperar després de dos anys. La quinta del 2021 i la dels 2022 esperaven el moment de poder celebrar l’acte, que es va suspendre l’any anterior per la pandèmia i que es va haver d’ajornar aquest any a causa del repunt de Covid-19 que s’estava vivint a la comarca pels voltants del 15 de gener, dia tradicional de celebració d’aquest acte.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, valora positivament l’edició d’enguany

En total una quinzena de joves van celebrar la majoria d’edat amb una tradició que es remunta als anys 40 del segle XX, al voltant de les celebracions en honor a Sant Antoni Abat. Des de l’organització destaquen una alta participació de jovent de la comarca, unes xifres que havien anat a la baixa en les últimes edicions.

ÀUDIO: Victòria Cañís posa l’accent en l’augment de participació

El canvi de data d’aquest any no ha fet variar els actes, típics d’abans de la pandèmia, començant el dissabte passat amb un esmorzar per part dels Quintos i una desfilada amb xaranga, seguit de l’ofrena a Sant Antoni i la celebració dels tres tombs amb carrosses decorades per l’ocasió, acte que va acabar en una guerra de caramels.

A la tarda es va recuperar la sessió de ball amb el grup Swing Latino i a la nit es va iniciar el ball de nit amb el mateix grup i els DJ Moya i DJ Pere Deck. Durant la festa es van entregar els premis a les millors carrosses i un sorteig amb productes de proximitat.

D’aquesta manera Sarral va recuperar una de les seves festes més tradicionals que havia quedat truncada per la pandèmia.