Aquest passat cap de setmana van arribar al Monestir de Poblet 22 persones refugiades procedents d’Ucraïna, majoritàriament dones i infants. Durant els pròxims dies es preveu l’arribada d’unes 15 persones més.

L’ONG Coopera ha estat l’encarregada de gestionat la sortida de la frontera de Polònia i l’arribada de les persones refugiades al monestir cistercenc. La Fundació Educat col·labora amb l’ONG i conjuntament han demanat ajuda a la comunitat monàstica, aquests han cedit 5 pisos de dins el Monestir de Poblet per tal de poder acollir unes 35 persones.

Els representants de la Fundació Educat estan en contacte amb persones del territori per tal de coordinar i de gestionar totes les necessitats que puguin tenir aquestes persones a la seva arribada al Monestir. Unes 6 persones de Vimbodí i Poblet i de l’Espluga de Francolí han estat les que aquests dies han posat a punt els pisos habilitats per aquesta funció. Diferents empreses i establiments de les dues poblacions han estat facilitant i subministrant aliments i altres productes necessaris per a les famílies.

Entitats com el Consell Comarcal o els ajuntaments de Vimbodí i l’Espluga i Concactiva també han participat en l’organització.
Finalment, des de l’ONG Coopera es demana a tothom que es respecti i guardi la intimitat de les persones que arriben procedents d’Ucraïna durant aquestes primeres setmanes.