El Gran Teatre del Liceu celebra els 175 anys d’història amb un projecte compartit amb Museu de tota Catalunya. 119 centres culturals han seleccionat una o diverses obres de les seves col·leccions relacionades amb la història del Liceu que exposaran durant uns mesos a les seves seus, entre el 15 de març de 2022 i el 31 de juliol de 2023.

Entre els 10 centres de la demarcació de Tarragona que hi participen es troba el Museu de la Vida Rural que exposarà una pianola. Es tracta d’un dels pocs instruments musicals que el Museu conserva i estarà exposada fins al 15 de setembre l’entrada de les instal·lacions.

El Museu de la Vida Rural exposarà una pianola per celebrar els 175 anys del Liceu (Imatge: Cedida)

Aquesta pianola és de la casa George Steck & Company i data del 1917. Va entrar a formar part de la col·lecció del Museu de la Vida Rural l’any 2016, juntament amb un lot de rotlles de partitures de pianola. La donació la van fer efectiva els familiars del propietari primigeni de l’instrument, l’industrial català Ramon Galcerán Cifuentes (Igualada, 1858 – Barcelona, 1933).

Aquesta és una de les 145 peces que s’exposaran a tot el territori. Al costat de cada peça exposada a cada centre, hi haurà una cartel·la amb un QR des del qual es podrà consultar totes les obres d’aquesta acció.