La lluita per la creació del parc natural Muntanyes de Prades s’ha fet extensiva a entitats i associacions del territori. Per aquest motiu neix la Plataforma Cívica pel parc natural Muntanyes de Prades arran de la trobada d’un grup embrionari de 12 entitats que traça una estratègia de treball basada en cercar, en un primer moment, altres entitats de la mateixa zona que comparteixin els objectius comuns i que explícitament donin suport a la creació del parc natural.

La Plataforma ja compta amb 46 entitats adherides al document i, que a partir d’ara, cercarà de forma oberta el suport de totes les entitats, associacions i empreses de la societat civil que comparteixin els objectius comuns, cercant el suport tant a la zona del parc i la seva àrea d’influència com a la resta del territori i del país.

Aquesta plataforma s’ha constituït per tal de treballar, avançar i aconseguir, per fi, la creació del parc natural de les Muntanyes de Prades. La plataforma pretén que el territori s’impliqui en aquest objectiu i que juntament amb ajuntaments i Generalitat de Catalunya el parc natural sigui una realitat en un període inferior als dos anys.

La creació del parc ha de garantir la conservació i preservació d’un dels espais naturals de major vàlua del país. A més, ha de constituir un revulsiu socioeconòmic per ajudar a un desenvolupament sostenible, lligat a l’existència del mateix parc natural i dels pobles que en formin part.