El Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla acollirà el pròxim cap de setmana dues presentacions de llibres acompanyades de taules rodones. Divendres a la tarda serà el torn per a la publicació «Plantes i paisatge a l’Espluga de Francolí. Una perspectiva històrica i etnobotànica», que és el primer títol d’una nova col·lecció que estrena el Museu, mentre que dissabte al matí es presentarà «L’altre món rural», el darrer llibre de l’editorial Tigre de Paper que recull reflexions i experiències de la nova ruralitat catalana. 

Aquest proper 18 de març a les 6 de la tarda Natacha Filippi i Guillem Figueras, socis dels Corremarges, presentaran «Plantes i paisatge a l’Espluga de Francolí« que és un recull de l’ús de les plantes al llarg dels anys a l’Espluga de Francolí, com a part del treball d’investigació fet per crear el jardí etnobotànic del Museu de la Vida Rural. La presentació comptarà amb una taula rodona on a més dels dos autors, s’hi sumaran la directora de l’MVR, Gemma Carbó, i el catedràtic de Geografia Humana de la Universitat de Girona i fundador de l’Observatori del Paisatge de Catalunya, Joan Nogué. 

Presentació del llibre «L’altre món rural»

L’endemà dissabte 19 de març, a partir de 2/4 de 12, també al Museu de la Vida Rural, es presentarà «L’altre món rural», a càrrec dels coordinadors del llibre: els geògrafs Joan Nogué i Rosa Cerarols. La publicació és una miscel·lània de textos de persones vinculades amb la transformació del territori rural. Repetint el format del dia anterior, es farà una taula rodona amb la vicepresidenta de l’Associació de Micropobles de Catalunya i alcaldessa de Senan, Carme Ferrer, l’impulsor de ‘Reviure Solanell’, Saül Garreta, Joan Nogué, i la directora de l’MVR, Gemma Carbó.