El poema ‘La imatge de Sant Miquel’ de l’espluguí Josep Farré i Gual s’ha representat en format musical aquest diumenge a l’Espluga de Francolí en una sessió que ha completat aforament a l’Església Vella de l’Espluga de Francolí, compatibilitzant unes 200 persones, motiu pel qual no es descarta, en un futur, oferir un nou concert.

ÀUDIO: El propulsor del projecte, Josep Maïllo, destaca l’aforament complet

Els músics Raül Poblet a la veu, Sergi Esparza al piano i Sara Hernández al clarinet baix van ser els encarregats de representar les 23 estrofes musicades per l’artesà Josep Maïllo i extrets d’un poema de fa 73 anys escrit per l’espluguí Josep Farré i Gual. L’acte també va comptar amb una introducció per part del divulgador espluguí Josep M. Vallès i la participació de la família del poeta, amb la intervenció de la seva filla, Consol Farré Anguera.

El poema, escrit la nit de Reis de 1949, ha estat harmonitzat per Sergi Esparza i convertit, conjuntament amb l’artesà Josep Maïllo, en una peça de mitja hora de durada separada en 23 estrofes que se centren en la història viscuda per la imatge barroca de Sant Miquel a l’Espluga de Francolí.

El concert es va celebrar a l’Església Vella de l’Espluga (Imatge: Ajuntament de l’Espluga)