Sota el lema ‘Lilla s’esquerda, Foment s’escaqueja’, la manifestació ha començat sota la pluja i ha arribat fins a les obres de l’autovia. Unes 200 persones han fet sentir la seva veu per exigir a l’empresa constructora i al Ministeri que es facin càrrec dels desperfectes ocasionats als habitatges del poble a causa de la construcció del túnel de l’A-27. També s’ha sentit lemes com ‘Lilla s’esquerda, Acciona reacciona’.

Farts d’esperar solucions, els veïns del municipi han decidit passar a l’acció per demanar que l’empresa constructora es faci càrrec del cost d’arreglar les esquerdes que han aparegut a unes setanta casa de Lilla. No descarten convocar més manifestacions. L’alcaldessa pedània, Glòria Rovira, assegura que les esquerdes van començar a aparèixer l’any 2019, quan van començar les voladures a les obres de l’autovia.

Els veïns lamenten que només els paguin el 10% del cost de les obres de reparació

Els veïns afectats expliquen que les empreses asseguradores només es volen fer càrrec, en el millor dels casos, del 10% del cost de les obres. “Alguns veïns ja han rebut la carta de les asseguradores, però no n’hi ha ni per començar. Com a molt et donen el 10% del cost, i això és insuficient”, explica la presidenta de l’Ass. de veïns de Lilla, Teresa Figueras.

L’Ajuntament de Montblanc ha donat suport a la manifestació convocada pels veïns de Lilla. Critiquen que Acciona, responsable de les obres, no es vulgui fer càrrec dels desperfectes. L’alcalde, Josep Andreu, reclama que “en últim terme, qui té la responsabilitat de les obres és el Ministeri, si cal anirem per la via judicial”.

La concentració, que ha començat a l’entrada de Lilla, s’ha dirigit cap a les obres de l’A-27 i després ha tornat novament fins al municipi.