La Volta Ciclista Catalunya arriba a la seva edició 101 i ho fa amb un recorregut dividit en 7 etapes que sumaran més de 1.200 quilòmetres. L’acte se celebrarà entre el 21 i el 27 de març i la sisena etapa del recorregut, dedicada a la Costa Daurada i amb 167,6 quilòmetres de recorregut, passarà per Vilanova de Prades.

L’etapa Costa Daurada de la Volta Ciclista Catalunya combinarà trams plans, al costat del mar, amb proves de muntanya i ports destacats com la Mussara, Prades, el Coll d’Albarca, l’Alt d’Escaladei i el Coll de la Teixeta. L’ascens acumulat de la prova és de 4.693 metres. El recorregut s’iniciarà amb tret de sortida al Passeig Jaume I de Salou i arribada a les 5 de la tarda a l’Avinguda Diputació de Cambrils.

Estrelles del ciclisme mundial com l’últim vencedor de la cursa Adam Yates, el vigent campió olímpic Richard Carapaz, ex vencedors de la Volta com Alejandro Valverde, Nairo Quintana o Richie Porte, l’ex campió del món Philippe Gilbert o Tom Dumoulin tenen prevista la seva presència, que a més comptarà amb la participació de ciclistes catalans més nombrosa dels últims anys.