El IV Congrés de Pastorets es converteix finalment en realitat aquest cap de setmana a l’Espluga de Francolí. L’acte, que s’havia de celebrar el 2020 ha patit diversos endarreriments a causa de la pandèmia, però finalment al llarg del dissabte 13 de març més de 200 congressistes s’aproparan fins al municipi per assistir a diferents tallers i xerrades amb ponents com Pep Plaza, Dafnis Balduz, Jordi Bertran o Xavier Grasset.

ÀUDIO: El president de la Coordinadora de Pastorets, Josep Peremiquel, celebra poder fer l’acte després de 2 anys

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, recalca el fet d’acollir aquest esdeveniment en una situació com l’actual

ÀUDIO: El director escènic dels Pastorets de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Mercadé, dona la benvinguda als congresistes

Tot i que el gruix d’actes està programat per demà dissabte al Teatre del Casal, la Sala Folch i Torres, Llucià Navarro i Carulla-Font, aquest divendres ja s’ha donat el tret de sortida al congrés amb una inauguració amb l’infern com a protagonista.

Les Coves de l’Espluga han estat les encarregades de donar el tret de sortida al IV Congrés de Pastorets amb la presència dels membres de la Coordinadora de Pastorets, els Pastorets de l’Espluga, l’Ajuntament municipal, el Departament de Cultura de la Diputació de Tarragona i els serveis territorials del Departament de Cultural de la Generalitat de Catalunya a Tarragona.

ÀUDIO: El director dels Serveis Territorials d’acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a Tarragona, Àngel Xifré, remarca la importància de la Cultura popular a Catalunya

ÀUDIO: El diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Garcia, posa l’èmfasi en la importància dels Pastorets en el món de la cultura

L’acte s’ha inaugurat amb la interpretació d’una les peces de Pastorets dedicades a l’infern per part de l’Orfeó Reusenc. Seguit dels parlaments de les autoritats i de la ponència impartida pel gestor cultural Jordi Bertran sobre les ‘Arrels dels Pastorets en la teatralitat medieval’.

Galeria d’imatges de l’Obertura del IV Congrés de Pastorets