El mes de febrer es va celebrar a Santa Coloma de Queralt una conferència sobre l’origen del món i les formacions geològiques que va acabar derivant en una breu explicació sobre la serra de la Brufaganya, a càrrec de Pau Gomis.

Un mes més tard, en concret el proper 13 de març, es posarà en pràctica la informació apresa a la xerrada amb una sortida pels entorns de Sant Magí de la Brufaganya juntament amb el conferenciant Pau Gomis, qui explicarà sobre el terreny els diferents estrats que es troben a la zona.

La jornada començarà a les 10 el matí a les Fonts de Sant Magí i durant el recorregut s’estudiaran penya-segats, carreteres, pedres o l’origen de la surgència de les fonts, entre d’altres.

Les activitats de natura continuaran el dia 10 d’abril amb “Passeig a la recerca i coneixement de la Flora de Sant Magí” i el 21 de maig amb “Descobrim els habitants del riu de Sant Magí”, a càrrec de l’Associació Mediambiental La Sínia.