S’inicien les obres per recuperar el Parc Fluvial de l’Espluga de Francolí. Les primeres accions per alinear el terreny ja s’estan executant i s’espera que en tres mesos es pugui recuperar una de les zones més afectades per la riuada de 2019. Unes obres que tenen un cost de 250.000 euros.

Es faran, això si, amb un format diferent, sense atraccions infantils, que es desplaçaran a una illa de cases situada en la urbanització Carreras, inclòs també en el pla d’obres. D’aquesta manera el Parc Fluvial, que és una zona inundable, s’habilitarà amb unes taules de pícnic i uns lavabos. A més, s’afegiran unes escales per evacuar la zona en cas de catàstrofe.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, detalla l’adjudicació de l’obra

De forma paral·lela, l’Ajuntament ha iniciat la col·locació d’una barana de fusta al voltant de la llera del riu al camí que baixa des de l’Oficina de la Cova fins a l’antic celler Rendé Masdéu. També s’ha posat en marxa l’arranjament del camí que va des del pont de la Font Baixa fins a la bassa d’en Jan.

Col·locació d’una barana de fusta al voltant del Parc Fluvial (Imatge: Laia Molné)