El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha commemorat el Dia Internacional de les Dones amb música i reivindicació. L’acte s’ha celebrat al pati del Palau Alenyà, seu del Consell Comarcal, aquest dimarts 8 de març de 2022.

L’acte més institucional ha comptat amb les paraules de la presidenta del Consell Comarcal, Carme Pallàs i de la consellera d’Igualtat i Migracions, Aida Morgades. El manifest del 8M l’han llegit representants de diverses associacions de dones de la Conca de Barberà, com ara les de Vimbodí, Solivella, Blancafort o Montblanc.

Acte celebrat al Consell Comarcal de la Conca de Barberà pel 8M (Imatge: Ràdio Montblanc)

La presidenta del Consell Comarcal, Carme Pallàs, ha destacat que “les dones som part imprescindible de la societat, i ens mereixem el màxim respecte i la màxima igualtat. Lluitarem cada dia i sempre, per trencar els sostres de vidre i acabar amb la bretxa salarial”.

ÀUDIO: La presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Carme Pallàs, reclama la importància de les dones

La consellera d’Igualtat, Aida Morgades, ha destacat durant el seu parlament que “la lluita per la igualtat no es fa només el 8 de març, es fa cada dia. Anem guanyant partides, però ens queda molt per aconseguir”.

ÀUDIO: La consellera comarcal d’Igualtat, Aida Morgades, insta a continuar lluitant per la igualtat

Després dels parlaments, els assistents han pogut escoltar l’actuació ‘Amb veu de dona’ a càrrec de Duo Aiveu. Un repertori musical de guitarra i veu amb temes compostos i musicats exclusivament per dones.

Actes arreu de la comarca

Tot i que els actes centrals es van centralitzar a Montblanc, els municipis de la Conca de Barberà van penjar la bandera en favor del 8M als diferents ajuntaments de la comarca. A la capital, també es va celebrar un acte públic organitzat per l’Ajuntament de Montblanc i amb la col·laboració de l’Agrupació de dones Adomont de Montblanc.