Alguns dels allotjaments de l’Espluga de Francolí viuran un cap de setmana d’ocupacions al 100% gràcies a la celebració de dos actes simultanis al municipi. D’una banda, el IV Congrés de Pastorets i, d’altra banda, el campionat d’Espanya de Cross-Country al Motopark han fet que els hotels i hostals del municipi faci setmanes que han penjat el cartell de complet.

És el cas de l’Hostal del Senglar, on han hagut d’habilitar totes les habitacions de les quals disposen i tot i això fa setmanes que refusen nous clients per falta d’allotjament.

ÀUDIO: La responsable de l’Hostal del Senglar, Carme Garcia, destaca que l’Hostal es troba al 100%

Un cas similar és el que es viu a l’Hotel Ocell Francolí on les places porten dies completes, el que ha obligat a negar l’allotjament a possibles nous clients. Des d’aquest hotel destaquen que la coincidència d’aquestes dues activitats ha tingut una repercussió negativa pels restauradors i hotelers del municipi, ja que la capacitat és limitada.

ÀUDIO: El responsable de l’Hotel Ocell Francolí, Rafael Lorca, posa en manifest les dificultats per acollir tots els visitants

A més, tots dos establiments destaquen una bona temporada pel que fa als caps de setmana amb pics del 60 i 70% d’ocupació.

Altres allotjaments del municipi no han notat un augment relacionat amb les activitats que se celebren a l’Espluga aquest cap de setmana (Imatge: Laia Molné)

Els apartaments de lloguer, en temporada baixa

Blocs d’apartament de lloguer com Ca La Pauleta no han notat aquest increment de visitants de cara el cap de setmana, destacant una temporada baixa amb molt poca ocupació a aquest tipus d’allotjaments.

En un punt intermedi es troba Villa Engràcia, a la zona de Les Masies, on l’ocupació és bona tot i que no s’ha notat un augment relacionat amb el Congrés de Pastorets o el Concurs de Cross-Country. Des d’aquest establiment destaquen uns mesos de gener i febrer excepcionals pel que fa als caps de setmana, una tendència que es comença a relaxar aquest mes de març amb xifres més similars a anys anteriors.

ÀUDIO: El CEO de Slow Life Hotel, filial de Villa Engràcia, Toni Zapater, destaca les xifres de l’establiment