Montblanc estrenarà a l’abril una nova edició del cicle d’activitats #Safrània365, adreçades a un públic familiar i que posen en valor el paisatge i els productes i productors de proximitat.
L’àrea de turisme de l’Ajuntament de Montblanc ha organitzat aquest cicle que es farà del mes d’abril a desembre, amb tretze activitats diferents. Hi haurà tallers d’alimentació saludable, caminades entre vinyes, passejades nocturnes per observar les estrelles o una plantada i recollida de safrà. També s’han previst tast de vins i cerveses, maridatges, visites a l’hort i descoberta de les cabanes de pedra seca.
El 2021, encara condicionat per les restriccions derivades a causa de la COVID-19, es va optar per un calendari d’activitats de petit format. Es repetien les propostes de més èxit i se n’estrenaven de noves. Aquesta ha estat la base per a estructurar la programació d’enguany. Totes les activitats tenen aforament limitat i caldrà reservar les entrades a través del web de Montblanc Medieval.
L’estrena serà el 2 d’abril amb el taller ‘Del blat al pa’. Les activitats previstes són les següents:
- Del blat al pa: 2 d’abril al matí, amb l’Aresta a l’antic convent de Sant Francesc.
- Alimentació saludable i natural de primavera: 2 d’abril a la tarda, amb Elena Vidal a l’antic convent de Sant Francesc.
- Maridatge de cervesa i formatge: 28 de maig a la tarda, a l’antic convent de Sant Francesc.
- Caminada entre vinyes: 11 de juny al matí, al matí, al voltant del Mas de la Sabatera.
- Vi, glosa i estrelles: 11 de juny, a la nit, al Mas de la Sabatera.
- Plantada de safrà: 30 de juliol al matí, a l’Espai Aromis.
- Anem a l’hort!: 13 d’agost a la tarda, a la Carabasseta.
- Passejada nocturna i constel·lacions: 17 de setembre al vespre, al voltant de l’Amalguer.
- Tast de vins: 29 d’octubre al vespre, al Molí del Mallol.
- Collita de safrà i taller d’esbrinament de flors: 5 de novembre al matí, a l’Espai Aromis.
- Tast de pedra seca (novetat): 26 de novembre al matí, entre el coll de Noguera i el tossal del Pinetell.
- De l’olivera al setrill: 3 de desembre al matí, al celler Mas Foraster.
- Maridatge de cava i torró: 10 de desembre al vespre, a l’antic convent de Sant Francesc.