Per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que serà el proper 8 de març, Santa Coloma de Queralt va organitzar aquest passat dissabte la primera Trobada de Figures Femenines. L’Espluga de Francolí hi va participar amb les gegantes Spluc i Terra com a representants.

La Trobada va començar a les 5 de la tarda amb la plantada de gegantes i figures femenines a la plaça de la Pau, a tocar de l’església romànica de Santa Maria de Bell-lloc, on va llegir-se el manifest del Dia Internacional de les Dones amb la presència de les autoritats locals i comarcals. En aquest punt va fer-se la presentació i ball de les diferents figures i l’encesa de les diablesses Keressus de Santa Coloma de Queralt, per tal de donar inici a la cercavila.

Els actes van continuar amb una cercavila pel centre de Santa Coloma de Queralt i una ballada final amb correfoc inclòs a la plaça Major, seguit d’un sopar popular. Amb la participació en aquesta Trobada Gegantera, els Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga inicien temporada de sortides, aquest 2022.

La Trobada ha reunit gegantes de diferents municipis per commemorar el Dia Internacional de les Dones (Imatge. Cedida)