El Museu de la Vida Rural inicia els actes relacionats amb la seva nova exposició “Generació RE. Continuïtat o Canvi”. Ho farà aquest dimecres 9 de març amb la celebració d’una jornada sobre “Models de Repoblament: reflexió entorn dels factors que condicionen l’èxit d’aquests processos”. La Jornada inclourà una conversa entre Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural, i Josep M. Piñol Alabart, expert en planificació estratègica i desenvolupament local, i serà moderada per la periodista Txell Bonet

Durant la sessió es presentarà el projecte “Pobles Abandonats. Una herència universal per al coneixement i el despoblament del territori“, a càrrec d’Òscar Jané, professor de la Universitat Autònoma de Barcelona, i  M. Carme Jiménez, directora de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU). “Pobles Abandonats” neix l’any 2018 a partir d’una experiència docent i documenta els nuclis despoblats a Catalunya. Des de la perspectiva històrica i científica, el projecte aborda les tendències poblacionals a casa nostra i vol esdevenir una eina de treball per a les administracions i agents locals. 

L’activitat s’emmarca dintre de la programació d’actes entorn de l’exposició “Generació Re”, comissariada per Àlex Rebollo i Anna M. Andevert, inaugurada al Museu de la Vida Rural de la Fundació Carulla el passat 4 de març.