A Sarral s’han acumulat 14 palès de material, roba i medicaments (Imatge: Cedida)

Durant l’última setmana diversos municipis de la Conca de Barberà han fet una crida a la ciutadania per fer arribar a Ucraïna aliments, medicament i roba per ajudar a les famílies afectades per la guerra. En el cas de Montblanc, ja s’han recollit més de 8.000 quilos de material que des de Protecció Civil s’ha començat a traslladar a Sant Fost de Campsentelles, on s’hi aplega el magatzem logístic d’ajuda humanitària que s’enviarà fins a Ucraïna.

ÀUDIO: El regidor de Salut de Montblanc, Santi Porta, valora la recollida

Montblanc ha recaptat més de 8.000 quilos d’aliments per enviar a Ucraïna (Imatge: Protecció Civil de Montblanc)

Tot i que Montblanc acumula gran part de les recol·lectes de la comarca no és l’únic municipi en impulsar accions similars. A Sarral, on la setmana passada també es va fer una crida a la població per recollir material, s’han acumulat 14 palets amb material, roba i elements d’abric recollits entre la ciutadania i les donacions facilitades per empreses de la zona. Un material que encara no ha estat enviat per problemes logístics, però que serà traslladat a Barcelona, perquè el Consolat Ucraïnès s’encarregui de distribuir-lo.

ÀUDIO: L’alcaldessa de Sarral, Victòria Cañís, es mostra satisfeta amb el material recaptat

Tant a Montblanc com a Sarral continuen obertes les donacions, però des del Consell Comarcal de la Conca de Barberà informen que en les pròximes setmanes canviaran les necessitats, ja que moltes famílies es troben en vies de refugiar-se fora del país, a més la situació que es viu actualment complica i alenteix el transport de material fins a Ucraïna, per això es demana a la població que participi amb aportacions econòmiques a través del Fons Català de Cooperació.

Aquests diners es destinaran a l’assistència en les rutes de fugida, la cobertura de necessitats bàsiques, el desplegament d’un dispositiu sanitari més ampli, accions de suport als municipis afectats dels països de primera acollida i a projectes executats per entitat humanitàries i solidàries.