L’alberg Jaume I de l’Espluga de Francolí ja acull exiliats d’Ucraïna a causa de la guerra. Fa dies que s’estava a l’espera de l’arribada de refugiats, però no va ser fins a la nit de dijous quan van arribar les 7 primeres persones i durant el cap de setmana n’han arribat una desena més.

La setmana passada els albergs que forment part de la Xarxa Jove d’Albergs de Catalunya (XANASCAT) es van comprometre a acollir les famílies ucraïneses que ho necessitessin. En el cas de l’alberg de l’Espluga s’han habilitat 16 habitacions, motiu pel qual s’espera que en els pròxims dies puguin arribar més persones provinents d’Ucraïna.

A finals de la setmana anterior i en coordinació amb el Consolat d’Ucraïna, el departament ja va oferir allotjament en albergs de Barcelona, Coma-ruga, Vic i el de l’Espluga de Francolí. El nombre elevat de persones que ja han acollit els altres centres fa que s’hagi començat a desplaçar part dels refugiats a l’Espluga de Francolí, amb l’arribada de les primeres 16 persones a l’alberg Jaume I.

De fet, l’Alberg de l’Espluga ja va atendre una demanda semblant l’estiu del 2018 davant la crisi per l’arribada massiva de menors estrangers no acompanyats. Durant vuit mesos l’alberg va acollir fins a 80 joves menors estrangers no acompanyats.