El pròxim dia 5 de març torna l’aplicació de la Ruta del Cister GR175 Trail, que estarà operativa fins al 5 de novembre. L’any passat es va estrenar de la mà dels consells comarcals de l’Alt Camp, la Conca de Barberà i l’Urgell. Es tracta d’una activitat gratuïta i diferent per seguir el traçat del GR 175, de forma autònoma i amb un aplicatiu que dirigeix l’activitat.

Aquest itinerari es pot fer de formes diferents; caminant, corrent o en BTT de forma autònoma i és per fomentar el territori i la pràctica de l’esport amb arribada i sortida als monestirs de Santes Creus, Poblet i Vallbona de les Monges.

Les persones que hi vulguin participar s’hauran de descarregar l’aplicació gratuïta i certificada ‘Liverun’ a través de Play Store per Android o d’Apple Store pel sistema IOS. Després, caldrà activar la ruta i seguir el track establert del repte que s’esculli per tal de poder registrar el temps i una classificació provisional. La mateixa app permetrà consultar les classificacions, previsions de pas, informacions tècniques i turístiques, així com utilitzar l’audioguiatge.

Actualment es poden seguir els següents reptes:

  • Repte 1. (R1) Poblet – Vallbona (25,6 Km)
  • Repte 2. (R2) Vallbona – Santes Creus (43,7 Km)
  • Repte 3. (R3) Santes Creus – Poblet (34,8 Km)
  • Repte 4. (R4) Ultra Ruta del Cister, recorregut complert (103 Km.)
  • Reptes Familiars. Rutes per l’entorn de cada monestir