Fa uns mesos que les xifres de l’atur a la Conca de Barberà han deixat d’anar constantment a la baixa, després d’encadenar trimestres sencers de xifres positives. El segon mes de 2022 s’ha acabat amb tres persones més a l’atur, en comparació al gener, on ja destacaven unes xifres negatives, amb 17 aturats més que a finals del 2021.

En total, són 833 els aturats, una xifra que, comparada amb la situació fa un any es pot valorar com a positiva. El mes de febrer del 2021 acabava amb 1.062 aturats, 229 més que les xifres actuals, el que fa preveure un descens d’aturats provocats per la pandèmia. Però si aquestes mateixes xifres es comparen amb el febrer de 2020, just abans de l’inici de la pandèmia, les xifres eren més positives que ara, amb 66 aturats menys.

Per municipis, tot i que no hi ha hagut grans canvis, destaca Vilaverd amb 4 aturats més i Rocafort de Queralt amb tres de nous. En canvi, a l’altra banda de la moneda es troba Blancafort amb 5 aturats menys i Pira i Vimbodí, amb 3 aturats menys cadascun.

Pel que fa a les xifres del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, l’atur ha registrat 47.237 persones aquest mes de febrer. Són 491 persones menys inscrites a les llistes de l’atur, el que representa 1,03% menys respecte al mes de gener. L’evolució interanual mostra que hi ha 15.655 aturats menys, una xifra que suposa una reducció del 24, 89% respecte a les dades registrades per l’administració estatal just fa un any.