Fa més de dos anys que el magatzem utilitzat per la Brigada Municipal i l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de l’Espluga de Francolí va quedar inservible a causa de la riuada del 2019. Actualment, l’equip de govern treballa per trobar un nou emplaçament definitiu a aquestes dues entitats.

Ho fa després de diversos intents sense resultats. En aquest cas, ja s’ha fet l’aprovació inicial de l’arrendament de la nau, s’ha obert el procediment necessari per a aquestes gestions i els propietaris han de presentar els papers adients. Si no hi ha cap contratemps, en pocs dies es podria iniciar l’ús d’aquesta nova nau, situada al polígon de les Eres, a prop del cementiri.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, Josep Maria Vidal, parla sobre la nova nau de la Brigada Municipal i l’ADF

L’equip de govern ha aprovat diversos projectes pendents (Imatge: Cedida)

Aprovat l’enderroc del carrer Castell i el contracte d’obra del Parc Fluvial

Aquesta és una de les aprovacions que la Junta de Govern ha tirat endavant aquest dimecres, però no és l’única. D’una banda, ja s’ha adjudicat el contacte d’obra de la zona d’esbarjo del Parc Fluvial que s’iniciarà en els propers dies i tindrà una durada de dos o tres mesos.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga de Francolí, puntualitza l’inici d’obres al Parc Fluvial

D’altra banda, s’ha aprovat l’enderroc parcial de l’edifici del carrer Castell, una proposta que es troba en exposició pública durant 30 dies. Si no hi ha modificacions, l’obra passarà a fase de licitació per buscar l’empresa contractant. Com a part d’aquest procés també s’ha modificat el crèdit de tresoreria, per fer ús del romanent destinat a aquesta partida de l’any 2021.

ÀUDIO: Josep Maria Vidal, explica el procés referent al crèdit de tresoreria