El Carnaval de l’Espluga ha tornat a una certa normalitat aquest any, celebrant la Rua de les 1.000 disfresses aquest passat dissabte, la festa al pavelló i el Carnaval Infantil. L’últim acte i amb el que es clouen els dies de festa i xerinola s’ha celebrat aquest vespre a la plaça de la Vila, moment en què el Carnestoltes s’ha convertit en cendra i s’han donat a conèixer els guanyadors del Carnaval 2022.

Durant l’acte s’han repartit diversos premis per valor de 2.000 euros. El primer premi de millor Carrossa amb 200€ ha estat per l’elefant dels Mamuats, mentre que el segon premi ha estat un empat i s’han repartit 50€ a Cal jo que sé i 50€ més a Walking Runa.

D’altra banda, la millor disfressa ha estat per els balcons i façanes dels Cal jo que sé i el segon premi per a Sempre plou sobre mullat. A més, també s’han entregat 10 premis de 140€ entre les comparses més destacades.

L’acte s’ha completat amb l’arribada de Sa Majestat Carnestoltes acompanyat de la comitiva de viudes. Ciutadania i consistori hi eren presents per escoltar el testament d’aquest any i veure com, una vegada més, el rei del Carnaval es convertia en cendra, per acomiadar-se fins a l’any vinent.

Com ja és costum, s’ha sortejat qui haurà de fer el Carnestoltes i el testament l’any vinent. Les dues comparses encarregades seran Xuminuts i El Carbassot fa el que pot, respectivament.

Per acabar, s’ha repartit escudella entre tots els presents.