Després de dos anys d’incertesa aquest 2022 tornaran les competicions de balls amb normalitat. L’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga de Francolí havia aturat la seva activitat durant aquest temps a causa de la pandèmia i tot i oferir classes amb regularitat havia suspès gran part de la seva participació en concursos de balls.

ÀUDIO: La professora i responsable de l’Escola de Dansa del Casal, Jèssica Estadella, celebra la tornada a les competicions

Un total de 19 alumnes del centre d’entre 7 i 21 anys concursaran per tot el territori amb 26 coreografies diferents, dues de flamenc, dues de clàssic i 22 de dansa contemporània. Les primeres proves se celebraran aquest proper divendres 4 de març al Concurs Vaslav Nijinsky de Huesca. Dissabte les ballarines de l’Escola de Dansa del Casal de l’Espluga es desplaçaran fins a Mollerussa per participar en el Concurs Nacional de Dansa d’Espanya i diumenge fins a Cornellà per formar part del Certamen Aedec.

D’aquesta manera es donarà el tret de sortida a la temporada de competicions que s’allargarà aquest any fins al mes de juny, temps en què les alumnes del centre mostraran les coreografies creades durant els últims mesos.

19 alumnes de l’Escola de Dansa de l’Espluga participaran en diversos concursos del territori (Imatge: Cedida)