El Servei d’Informació i Atenció de les Dones (SIAD) de la Conca de Barberà ha organitzat aquest any diverses activitats per celebrar el Dia de la Dona. Com a novetat, torna la presencialitat com a eix central de la jornada, després d’un any en què totes les conferències i xerrades es van fer en format online a causa de la pandèmia.

ÀUDIO: La tècnica del SIAD de la Conca de Barberà, Marta Ollé, destaca la tornada a la presencialitat

Per celebrar la tornada a la presencialitat s’ha organitzat un taller anomenat “Pintem per la Igualtat” pensat per a famílies amb nenes de 3 a 12 anys, per dibuixar i pintar la imatge de diverses dones i recuperar així el seu valor històric. Aquesta serà una activitat itinerant per diferents municipis de la Conca de Barberà i organitzada conjuntament amb les Associacions de Dones de la comarca. L’activitat començarà a Montblanc el 5 de març seguir de Santa Coloma de Queralt i Solivella el 6 de març, el 9 de març es traslladarà a Rocafort de Queralt i el 10 a l’Espluga de Francolí, l’última jornada serà el 12 de març Vimbodí i Blancafort.

ÀUDIO: Marta Ollé explica l’activitat “Pintem per la Igualtat”

Per commemorar la fita el propi 8 de març es farà al patí del Consell Comarcal un acte institucional amb un concert a càrrec del DUO A1VEU. També s’ha organitzat un concurs de textos anomenat “Escriu per la Igualtat”, amb un màxim de 420 caràcters, els textos es podran enviar fins al 28 de març i la temàtica és lliure, sempre que hi apareguí la paraula “dona”. Trobareu totes les bases en aquest enllaç.

Finalment, se celebrarà un recull d’imatges anomenat “Fotografia per la Igualtat” i les imatges es podran penjar a Instagram etiquetant a @igualtat.conca.

L’Espluga se suma als actes reivindicatius

Enguany al municipi es proposa la representació  de l’obra de teatre de petit format “Històries de les meves veïnes”, que serà gratuïta i sense inscripció prèvia i es farà el dissabte 5 de març a les 20 h a la sala Folch i Torres del Casalet.

Per últim, l’Ajuntament de l’Espluga està organitzant una xerrada-taller amb l’entitat Realitats trans, amb l’objectiu de visibilitzar la realitat de les persones trans a través d’un treball teòric, pràctic i emocional. La finalitat és atacar la transfòbia a través de la pedagogia i l’educació per tal de potenciar la construcció d’una societat on no tingui cabuda el cis heteropatriarcat amb les opressions que en deriven. Aquesta xerrada – taller es programarà per finals de març, tot i que encara no s’ha fixat la data.