Les activitats i entitats de l’Espluga de Francolí van recuperant certa normalitat. L’última en afegir-se a aquesta tornada és la Formació Permanent del Casal de l’Espluga que després de dos anys sense celebrar cap conferència ni sortida torna amb un trimestre ple d’activitats. El març del 2020 l’entitat es va veure forçada a suspendre els actes programats, molts dels quals es recuperaran aquest any, ja que no ha sigut fins ara que s’ha pogut reprendre amb seguretat la programació de la Formació Permanent.

ÀUDIO: La membre de la Formació Permanent, Maria Dolors Guasch, recorda la suspensió d’activitats al 2020

Com a novetat d’aquest 2022 l’entitat suma dues noves incorporacions a la junta que s’ha posat a treballar per tal de coordinar el 126è cicle de conferències, que s’allargarà fins al 7 d’abril. D’aquesta manera es recuperen unes conferències que històricament se celebraven tots els dijous des del 1978 i que només s’ha vist aturada a causa de la pandèmia.

Les conferències tornaran aquest 3 de març amb la xerrada “On és Pere? Visitem la metròpolis vaticana” amb la col·laboració de la URV. També de la mà de la Universitat de Tarragona el 10 de març es parlarà sobre “La recuperació del Poblet, de l’exclaustració fins al 1941”. El 17 de març el periodista espluguí Òscar Palau parlarà sobre “El present i futur dels mitjans de comunicació”.

Les conferències continuaran el 24 de març amb la professora i llicenciada en Filologia Catalana Dolors Sanahuja parlant sobre “Caràcter, personalitat i educació”. El 31 de març la Colla Gegantera de l’Espluga repassarà els 75 anys d’història de l’entitat i finalment el 7 d’abril la música serà la protagonista amb “Una tarda de sarsuela” amb M.Carmen Domingo Belardo.

Com a novetat, les xerrades es traslladaran a la Sala Folch i Torres del Casalet per mantenir les distàncies i augmentar l’espai. D’aquesta manera la Formació Permanent torna dos anys després a la seva programació habitual, amb un primer trimestre replet de conferències.

ÀUDIO: La membre de la Formació Permanent, Maria Dolors Civit, destaca el canvi d’ubicació