L’equip de muntatge del Pessebre Vivent de l’Espluga ha reprès aquest 21 de febrer els treballs d’adequació de noves escenes per les representacions del proper Nadal. Després que el 2019 s’estrenés el nou recorregut interior del carrer dels Penitents, aquest any les actuacions se centraran a la zona de l’antiga Espluga Jussana, al voltant dels carrers Ponç Hug de Cervera, Santíssima Trinitat i Abadia.

La primera acció serà l’habilitació de l’antic Hort de les Quitèries (C/ Santíssima Trinitat, 9) per a dues noves escenes: un corral i hort de pastors i una casa menestral. L’espai es pot adaptar gràcies a la cessió que en fan els propietaris, seguint l’estel·la d’altres cases i espais del nucli antic. 

Les tasques de muntatge es desenvoluparan, especialment, tots els dilluns. Hi participaran voluntaris de l’entitat i també alumnes de l’Institut Joan Amigó i Callau, en el marc del projecte #Anemperfeina, fet que suposa, alhora, un important intercanvi i aprenentatge social i intergeneracional.

Una de les principals problemàtiques que l’equip s’ha trobat a la zona de treball és que des de l’aplicació del servei Porta a Porta ha augmentat el nombre d’escombraries llençades a l’Hort de les Quitèries. Després de fer una neteja exhaustiva l’equip també demana a la ciutadania responsabilitat en aquest sentit.

Neteja de l’Hort de les Quitèries (Imatge: Cedida)