L’escola d’Art i Superior de Disseny Ondara de Tàrrega ha exposat els darrers quinze dies una mostra de peces de Terrània, el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc. Es tracta d’una mostra de peces del fons de l’Ajuntament de Montblanc, que s’ha anat adquirint els darrers anys de festival.

Durant tres setmanes l’Escola d’Art i Superior de Disseny Ondara ha acollit aquesta exposició que ha despertat interès entre aficionats, professionals i estudiants de ceràmica.

Les peces que configuren l’exposició s’han anat adquirint cada any per part de l’organització de Terrània. Corresponen a ceramistes que han realitzat l’exposició central del festival i als ceramistes que han guanyat el premi a la millor obra exposada en l’espai de venda. En aquest darrer cas, la tria la fan els propis ceramistes participants.

És la cinquena vegada que es realitza aquesta exposició retrospectiva. La primera va ser a Montblanc, l’any 2012 en ocasió del 10è aniversari del festival. El 2014 a Barcelona, a la seu de l’Associació de Ceramistes de Catalunya. El 2017, en el 15è aniversari de Terrània, es va fer a Tarragona, al Palau de la Diputació. I el 2019 es va desplaçar a Tortosa, a l’Escola d’Art i Disseny.

L’exposició mai és igual perquè any rere any s’hi afegeixen noves peces. La primera és de 2003, una peça de gres del ceramista britànic d’origen brasiler Marcio Mattos que protagonitzà el cartell de la primera edició del festival. En aquesta ocasió s’han pogut veure algunes de les darreres peces incorporades, com les dels dos darrers ceramistes convidats, Ángel Garraza i Joan Panisello, recentment reconegut amb la Creu de Sant Jordi, i de qui es pogué contemplar una de les peces del Binomi Arbre-Home, a la qual es va fer referència durant la inauguració.