Aquesta setmana s’ha formalitzat la cessió de l’immoble del carrer Castell a l’Ajuntament de l’Espluga. Fa un any i mig es va esfondrar part de la teulada de l’edifici, però fins a l’arribada d’un nou secretari interventor al municipi no s’han pogut tirar endavant els projectes per enderrocar l’habitatge.

ÀUDIO: L’alcalde de l’Espluga, Josep Maria Vidal, explica com s’ha desencallat la situació

La casa en qüestió era propietat de l’Ajuntament i d’un particular, però gràcies a la donació del titular, passa a ser de titularitat municipal i, per tant, es podrà convertir en un local destinat a habitatge o altres projectes socials.

El proper pas és treure l’obra a licitació per poder continuar amb el procés d’enderroc i reconstrucció de l’habitatge. A més, l’Ajuntament ha informat de les accions previstes al veïnat de la zona que va recollir signatures demanant que s’acceleressin els tràmits.