Imatge cedida per startap.cat / Ajuntament de Santa Coloma de Queralt

A inicis de febrer es va celebrar un nou ple municipal a Santa Coloma de Queralt. El punt més destacat del ple va ser l’aprovació de l’ordenança fiscal que farà que a partir de l’1 de març el punt de recàrrega per a vehicles elèctrics passi a ser de pagament.

Des de la seva instal·lació, fa pràcticament dos anys fins ara, el servei era gratuït i això va representar al voltant d’uns 12.000 euros de cost per l’Ajuntament l’any 2021. Des del govern municipal s’ha cregut convenient passar el servei a pagament i tots els grups hi van votar a favor. A més, l’alcalde, Ramon Mullerat, va apuntar que en cas que sortís una nova subvenció, no es descarta posar un altre punt de recàrrega a Santa Coloma.

Per altra banda, el ple també va aprovar per unanimitat la regulació de l’alçada màxima a la zona industrial, a més d’ampliar-la a un ús esportiu també, per si en un futur es creu convenient ubicar-hi alguna instal·lació.

Finalment, el ple també va aprovar per unanimitat la pròrroga del protocol de col·laboració entre el Consell Comarcal de la Conca de Barberà i els Ajuntaments de Sarral, Santa Coloma, Conesa, Les Piles, Savallà del Comtat, Llorac, Vallfogona de Riucorb, Forès i Passanant i Belltall, per a l’execució del projecte d’abastament d’aigua en alta amb connexió al Consorci d’Aigües de Tarragona, que s’aquesta gestant actualment.