La sequera que s’està vivint actualment per falta de pluges comença a afectar municipis de la Conca de Barberà. Fa setmanes que a Pira ja es va demanar fer un ús racional de l’aigua. Una situació similar s’està vivint a Sarral, que ha hagut de fer ús de la xarxa del Consorci d’Aigua de Tarragona (CAT) utilitzada per les empreses del municipi.

L’últim poble a afegir-se a aquesta tendència a estat l’Espluga de Francolí, des del consistori han demanat fer un ús racional de l’aigua, ja que la situació dels aqüífers fa setmana que no és l’adequada, a causa de la falta de pluges. Una situació que arriba mesos després de les restriccions que l’Ajuntament va haver d’imposar a conseqüència de la sequera que vivia el municipi i que va obligar, també, a traslladar aigua des de Montblanc amb camions cisterna.

El consistori ha demanat a través de les xarxes socials un ús racional d’aquest bé escàs tant a establiments com a domicilis amb les habituals accions com substituir els banys per dutxes, evitar rentar el cotxe i accions similars per evitar l’impacte del consum.